Komentáře ke článku: Korýši

Pod slovem korýši rozumíme veškeré druhy raků ze sladkovodních nebo mořských vod. Ze sladkovodních korýšů je to náš známý rak (ráčci o velikosti 4 – 8 cm), z mořských korýšů např. garnát, kreveta, krab, humr, langusta, …. Korýši mají článkovité tělo. Články vytvářejí hlavu, hruď a zadeček. Tělo je kryto pevným krunýřem, který korýši během růstu několikrát vyměňují. Na spodní části hrudi je 8 - 12 nohou, obvykle jeden pár nohou je vyvinut v klepeta. Tělo a hlava jsou zpravidla srostlé v tzv. hlavohruď. Maso je velmi chutné, neobsahuje tuk, proto je i lehce stravitelné, obsahuje bílkoviny a minerální látky. Nejchutnější bývá maso od dubna do srpna, používá se maso z ocasu a klepet.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní